Ik ben het zat!

“Ik ben het zat! Ik ben het zo ontzettend zat. Altijd maar rennen en vliegen, altijd maar voor een ander klaarstaan, altijd maar van alles te “moeten”. Ik wil dit niet meer! Ik kan dit niet meer!”

Ze zit tegenover me. Snuit haar neus. Droogt haar tranen. Schokt na met haar schouders. Ik zie haar voor de derde keer vandaag. Zag het aankomen. Zag het gebeuren. Herkende het.

Ook zij doet het…
Zichzelf wegcijferen. Zichzelf aanpassen. Altijd vooraan staan. De lat hoog leggen. Niets willen missen. Niet toe willen geven. Dat het niet meer gaat. Niet meer lekker loopt. Geen tijd hebben. Geen energie. Voor wat dan ook. Alles maar half doen. Daar van balen. Niet goed genoeg.

Want eigenlijk wil ze…
Zich oké voelen. Over zichzelf. Over wat ze doet. Dat goed genoeg is. Tijd hebben. Voor zichzelf. Haar gezin. Vrienden en familie. Lekker in haar vel zitten. Vol energie. Blij zijn met zichzelf. Wie ze is. Wat ze doet. Wat zij wil. Haar keuze. En trots zijn. Op zichzelf!

De spiegel.
Ik houd hem haar voor. Het is moeilijk. Kwetsbaar. Confronterend. Pijnlijk. Emotioneel. En daarna… Makkelijker. Bewuster. Opluchting. Bevrijdend. En emotioneel.

Ze zit tegenover me. Snuit haar neus. Droogt haar tranen. Ik zie haar voor de laatste keer vandaag. Zag haar groeien. Zag haar bloeien. Zag het gebeuren. Herkende het.

Daar gaat ze…
De deur uit. Vol zelfvertrouwen. Zelfbewustzijn. Tevreden met zichzelf. Blij met zichzelf. Kiezend voor zichzelf. Een mooiere versie. Een completere versie. Een bewustere versie. Van zichzelf!

Geplaatst in Blog.