Agnes Grobbe

Hoi, ik ben Agnes. Kom van oorsprong uit Drenthe maar woon alweer jaren in het mooie Deventer. Ik ben gelukkig getrouwd en trotse moeder van een dochter en twee(ling) zoons.

Gewoon dom doorgaan

Ik was er ook zo één: altijd maar klaarstaan voor de ander. Nooit nee zeggen. Me voor alles en iedereen verantwoordelijk voelen. Een jong gezin, drukke baan van 32 uur per week, man met onregelmatige diensten, vrijwilligster op school en bij de sportclub. Alles oppakken, alles doen, niemand willen teleurstellen, vooral nergens ‘nee’ tegen zeggen. Gewoon maar dom doorgaan. Ik deed het allemaal, zonder problemen. Tot dat ene moment in september…

Beautiful Burn-out

Dat moment dat het doosje aspirine alweer op was en ik bij de huisarts terecht kwam. Ik moest me ziekmelden. Vreselijk vond ik dat, ik schaamde me en had het gevoel dat ik had gefaald. De combinatie van werk en privé was me teveel geworden. Altijd maar dom doorgaan en doorgaan… tegen niks en niemand nee zeggen… ik kon niet meer… ik was kapot. En ja,  ik had een burn-out.

Ik zocht hulp en leerde me kwetsbaar op te stellen. En oh wat vond ik dat moeilijk. Want ik schaamde me, het voelde alsof ik gefaald had. Was bang wat “anderen” van me zouden zeggen of vinden. Ik vond het heel moeilijk, maar deed het toch. Ik kon niet anders, was mezelf compleet kwijt. Ik ontdekte dat ik mezelf ontzettend tekort had gedaan. Dat ik me continue had aangepast, bezig was geweest met de verwachtingen van ‘anderen’. Dat ik mezelf compleet voorbij was gelopen. 

Doordat ik altijd ja tegen de ander had gezegd, had ik eigenlijk nee tegen mezelf gezegd! 

En ik wist; dit moet anders; dit wil ik anders. En ik wist ook dat ik de enige was die dat kon doen. Ik moest en wilde weer leren ‘nee’ te zeggen. Ik leerde beter naar mijn lichaam te luisteren, weer op mijn intuïtie te vertrouwen en andere keuzes te maken. Zowel op het werk als privé. Ik leerde weer ‘ja’ tegen mezelf te zeggen. Moeilijk, want dat was ik niet gewend. Maar het lukte. Ik voelde weer hoeveel rust en ruimte het me gaf door ‘nee’ te zeggen. Ik bepaalde, ik koos en ik pakte de regie weer terug. Ik had geen goedkeuring of waardering van een ander meer nodig. Stelde me niet langer afhankelijk op en bovenal, ik was weer blij met mezelf. 

Beautiful burn-out

Ik merkte, dat ik veranderd was door mijn burn-out. Zowel op het werk als privé. Ik werd weer meer mezelf; wie ik écht ben. Ik zei vaker nee, koos vaker voor mezelf en vond ‘goed’ goed genoeg. Het hoeft niet meer perfect te zijn allemaal. Ik hoef niet meer bij alle feestjes te zijn, bij alle activiteiten op school te zijn of alle projecten op m’n werk te op te pakken. Ik merk hoe goed ik me daarbij voel, wat een ruimte ik mezelf geef en vooral hoe goed en gezond dit voor mezelf is. Ik zorg beter voor mezelf en door bewust stil te staan bij wat ik wil en dat te kiezen, zeg ik nu moeiteloos en zonder schuldgevoel ‘nee’. Beautiful burn-out, jij bracht me terug bij mezelf.

Pak je Kracht!

In mijn bedrijf, Pak je Kracht, help ik jou om weer moeiteloos en zonder schuldgevoel ‘nee’ te leren zeggen. Zodat jij meer rust en ruimte in je hoofd en je agenda krijgt, bewuste keuzes maakt waar jij blij van wordt en daarmee de grip op jouw leven terug pakt. 

Want nee zeggen tegen de ander, is ja zeggen tegen jezelf!

En ja tegen de mensen en dingen die voor jou  belangrijk zijn, waar jij blij van wordt en die jou energie geven. 

Voetbal en Gigi ‘d Agostino

Wie ik nog meer ben? Ik ben voetbalmoeder, fan van Go Ahead Eagles en de OranjeLeeuwinnen. Gek op de kleur groen en ik doe alles het liefst op m’n fiets. Recht door zee, spontaan en eerlijk. What you see is what you get. Af en toe gek doen, een beetje een sloddervos en nieuwsgierig. Maar ik ben ook graag buiten, ben spiritueel en mediteer graag. En oh ja, ik word altijd, maar dan ook echt altijd,  vrolijk van de muziek van Gigi d’Agostino!